Recept 55***** (1 stem)

Hollandaise saus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

SAUZEN

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
  2. Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
  3. Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen. Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.

Bron: Boodschappen

Tip

Gebruik versgemalen witte peper in plaats van zwarte peper. Dan krijg je een egaal gekleurde saus zonder zwarte spikkeltjes. Roer er voor een mosterdsaus 1 eetlepel dijonmosterd door.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie