Recept 05 (0 stemmen)

Hokey Pokey

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de suiker en de siroop in een pan en roer ze door elkaar. Als je de pan op het vuur zet, mag je niet meer roeren.
  2. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel eerst smelten en tot een soort drab worden, en dan tot een borrelende massa met de kleur van esdoornsiroopveranderen - dat zal een minuut of drie duren.
  3. Zet de pan van het vuur, klop de dubbelkoolzure soda door de massa en kijk toe hoe de siroop in een sissende wolk van luchtig goud verandert. Kieper de wolk onmiddellijk op eens tuk ingevette aluminiumfolie of op een stuk siliconen bakpapier.
  4. Verspinter de gestolde massa door erop te slaan in en berg glinsterende stukken en stukjes.

Bron: Nigella Lawson

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie