Hoevekip met morieljes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 hoevekip
  • solo vloeibaar
  • 150 gr morieljes
  • hoeveboter
  • 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
  • 1,5 dl kalfsfond
  • 2 dl gevogeltefond
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 180┬░.
  2. Kruid de kip binnen en buiten met pezo en leg ze in een ovenschaal, boter ze een weinig in met solo vloeibaar en zet ze in de oven.
  3. Laat de kip langzaam garen, dan wordt ze lekker sappig en droogt ze niet uit.
  4. Kijk regelmatig naar de gaarheid, de kip is gaar als het vocht dat uit de kip druipt, helder is.
  5. Bak de morieljes in 2 eetlepels hoeveboter tot het vocht uit de champignons is verdampt.
  6. Voeg de sjalotjes toe, kruid met pezo.
  7. Deglaceer de champignons met de 2 fonds en laat tot de helft inkoken.
  8. Werk de saus af met enkele klontjes hoeveboter en kruid eventueel bij met pezo.
  9. Dien op met een fris salaatje met partjes tomaat en gebakken aardappeltjes of kroketjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?