Ingrediënten voor 4 personen
- 1 hoevekip
- solo vloeibaar
- 150 gr morieljes
- hoeveboter
- 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
- 1,5 dl kalfsfond
- 2 dl gevogeltefond
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 180°.
- Kruid de kip binnen en buiten met pezo en leg ze in een ovenschaal, boter ze een weinig in met solo vloeibaar en zet ze in de oven.
- Laat de kip langzaam garen, dan wordt ze lekker sappig en droogt ze niet uit.
- Kijk regelmatig naar de gaarheid, de kip is gaar als het vocht dat uit de kip druipt, helder is.
- Bak de morieljes in 2 eetlepels hoeveboter tot het vocht uit de champignons is verdampt.
- Voeg de sjalotjes toe, kruid met pezo.
- Deglaceer de champignons met de 2 fonds en laat tot de helft inkoken.
- Werk de saus af met enkele klontjes hoeveboter en kruid eventueel bij met pezo.
- Dien op met een fris salaatje met partjes tomaat en gebakken aardappeltjes of kroketjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?