Recept 45**** (4 stemmen)

Hitsige Gerookte Makreelsalade

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pluk de gerookte makreel schoon en let er goed op, dat er geen graatjes inzitten, want dat eet niet prettig, het moet een lekker, smeuïg geheel worden.
  2. Prak 200 gram van de makreel fijn en roer er de crème fraîche, sambal ,ketjap, fijn gesnipperde sjalot en bosuitjes door en.... voilà ......klaar is je hitsige makreelsalade.
  3. Trek mooie streepjes met een vork en strooi er ter garnering wat bosuitjes over.
  4. Het lijkt misschien veel een hele eetlepel sambal, maar als de salade klaar is, merk je bij het proeven, dat de salade slechts licht pittig is, hoewel de titel van dit recept anders doet vermoeden, maar dat is een grote misleiding. Ik vind het gewoon een leuke benaming voor dit recept.
  5. Deze salade was een onderdeel van een hapjesbuffet, dat ik serveerde voor mijn gasten en deze salade vond gretig aftrek.
  6. Heerlijk met zelfgemaakte toastjes van bruin stokbrood.
  7. Ook lekker op de boterham of als vulling in een wrap.
  8. Eigen recept en foto

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Offday op 24 september 2013 om 17u22

Als je er 2 van eet zit je maag vol. M.a.w. : als er nog een vijfgangenmenu volgt--- niet aan te raden.

Gepost door Love to Cook op 24 september 2013 om 22u03

Hallo Offday, Dit gerecht was een onderdeel van een hapjes buffet voor laat op de avond. Geserveerd met toast voor 12 personen. En zo dik leg je de salade er niet op. Als je een 5 gangenmenu maakt, kun je wellicvht een lichter hapje serveren. Dit is een zalige salade, die mijn gasten zich uitstekend lieten smaken. Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie