Hindemedaillons met mosterdsaus en aardpeer

3 (3)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Reinig en was de preistengels, snijd het groen eraf en doe de preiwitten volledig in een ovenschaal. Besprenkel met wat Solo vloeibaar en kruid met versgemalen peper en zout. Dek de schaal af met bakpapier en laat ongeveer een uur garen in de oven. Snijd de preistengels overlangs door en houd ze warm..
  2. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de kastanjes en aardpeer in stukjes. Smelt een klontje Solo in een koekenpan en voeg de kastanjes en aardpeer toe. Laat stoven tot ze gaar zijn en werk af met komijnzaad.
  3. Laat een klontje Solo smelten in een pan met zware bodem en bak de hindemedaillons aan alle kanten. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmd bord. Blus met een scheutje armagnac, roer de mosterd erin los en voeg er de room aan toe. Roer los met de garde en laat even indikken tot een egale, romige mosterdsaus.
  4. Serveer de hindemedaillons met de kastanjes, de aardpeer, de gestoofde prei en wat mosterdsaus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door rombabe op 22 november 2016 om 11u06

4 sterren,lekker en eenvoudig klaar te maken. De mosterdsaus viel zo mee,dat ik eigenlijk wat te weinig had. Hoe maak ik er meer van voor 6 personen,want er is vraag naar om dit nog eens te maken...dus,graag een oplossing.

Gepost door Solo op 23 november 2016 om 09u27

Hoi Betty, bedankt voor jouw groot compliment! Je kan de dropdown (het icoon met het mannetje dat naast het titeltje “INGREDIËNTEN” staat) boven de ingrediëntenlijst gebruiken en deze instellen op 6 personen. De hoeveelheden in de ingrediëntenlijst passen zich dan automatisch aan. Voor de grove mosterd kan je best 1 goedgevulde eetlepel toevoegen (of extra als je de saus graag wat pittiger hebt). Geniet nog van dit heerlijke Franse recept! :) Groetjes, Het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?