Recept 35*** (2 stemmen)

Hete kip met komkommersalade.

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kip gerechten

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de kipreepjes op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, de ketchup en 200 ml water toe en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 minuten.
  4. Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat.
  5. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg nog een flinke mespunt zout toe.
  6. Laat de kip nog 5 minuten zachtjes stoven
  7. Serveertips
  8. Serveer de hete kip met rijst en komkommersalade Lekker met kroepoek en een koel biertje om d "brand "te blussen.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 09 december 2012 om 16u44

" Heet "en/of pittig eten smaakt heerlijk bij koud weer. Dus aten we dit gerecht gisteren met rijst en het viel bijzonder goed in de smaak. Lekker met wat zelfgemaakte atjar en kroepoek.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie