use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Hete bliksem met kalkoenworstjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Hete bliksem met kalkoenworstjes

Hete bliksem met kalkoenworstjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1.5 kg aardappels
  • 1 kg zure appels
  • 2 grote uien
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 gebraden kalkoenworstjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Boor het klokhuis uit de appels, schil ze en snijd ze in plakken. Pel en snipper de uien. Fruit ze in 2 kneepjes vloeibare margarine zacht in ongeveer 5 minuten. Neem ze uit de pan en bak de appelplakjes om en om in de achtergebleven margarine. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een scheutje melk en de resterende vloeibare margarine. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met vloeibare margarine. Schep de helft van de puree erin. Verdeel hierover de gefruite ui en maal hierboven peper. Leg hierop plakken appel, kruid met zout en peper en tenslotte de rest van de puree.
  3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de hete bliksem ca. 25 minuten in de oven. Lekker met de gebraden kalkoenworstjes.
Je kan hete bliksem prima van tevoren maken. Warm de schotel voor het serveren opnieuw op in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.