Recept 05 (0 stemmen)

Hete Bliksem

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. De aardappelen aan de kook brengen met 2 dl water en iets zout.
  2. De appels schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. Elk stuk weer in vieren delen. Als de aardappelen 20 minuten koken, de appels erop leggen. Alles nog 10 minuten laten koken.
  3. Intussen het rookspek uitbakken en de in ringen gesneden ui in het spekvet goudgeel bakken.
  4. Het kookvocht van de aardappelen afgieten en bewaren (deze kan als "jus" op tafel worden gezet bij het serveren om het geheel naar smaak smeuïger te maken). De aardappels en appels met een pollepel goed omroeren en op smaak brengen met iets azijn.
  5. Spek en uien op de hete bliksem leggen.
  6. speciaal maar lekker...

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie