" Het spel van zoet en zuur " Van Felix Wilbrink

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Volgens Felix Wilbrink van de Telegraaf, zou je eigenlijk NIET aan dit recept moeten beginnen. Want... eens gemaakt, kom je er niet meer van af. En ik moet zeggen... "Hij heeft gelijk". Ik maak het nu al de tweede keer in 14 dagen en weet zeker, dat er meerdere keren zullen volgen. Verleden week maakte ik het exact volgens de wijze van Felix .Helaas staat bij zijn ingrediëntenlijst niet hoeveel suiker er toegevoegd moet worden. Ik hield het op één eetlepel en dat was precies goed. Vandaag roerbakte ik het vlees zonder het beslag en voegde iets rode paprika toe. ( had ik over)
  2. Citaat van Wilbrink:
  3. Eigenlijk moet je hier helemaal niet aan beginnen. Om te beginnen vind ik persoonlijk fruit en vlees samen in een gerecht iets uit de middeleeuwen. Maar er is iets heel moois aan dit gerecht. Ananas zit precies tussen grens tussen zoet en zuur, het danst naar believen van de ene smaak naar de andere. En dan, wie goed naar de ingrediënten heeft gekeken weet het al, een zoetzure saus erbij. Een Chinees recept. En heb je dit eenmaal gemaakt, dan blijf je het maken, zeg niet dat ik je niet heb gewaarschuwd.
  4. Marineer het vlees in wat peper en zout en de sherry. Laat na een kwartier uitlekken. Roer de bloem met twee eetl van de maïzena en het ei tot een papje. Haal daar het vlees door tot het helemaal is bedekt. Maak de olie heet in een wok. Frituur het vlees tot er overal een mooi goudbruin korstje zit. Schep uit de pan en laat even uitlekken. Roerbak nu de wortel, paprika, ananas en ui en knijp er de knoflook door.
  5. Meng ketchup, sojasaus, azijn, suiker en de rest van de maïzena en het water, giet bij de groente en laat even doorkoken tot een mooi saus. Overgiet het vlees met de groentesaus en dien op met rijst. Toch gedaan? Eigen schuld.
  6. BRON Zie titel

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 15 september 2014 om 21u57

Iets te weinig saus volgens de richtlijnen van Wilbrink., vind ik. Ik gebruik van van alles ( ketjap, azijn, suiekr, ketchup) iets meer en doe er bouillon bij i,p,v water en iets sap van de ananas.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?