Het simpelste voorgerecht voor kerst: gepocheerde kabeljauw met bladspinazie en lichte saus
Ja, je voorgerecht voor kerst kan ook snel en makkelijk zijn. Deze gepocheerde kabeljauw zet je al op tafel in nog geen 20 minuutjes.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 sjalot
- 2 dl witte wijn
- 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (bieslook / kervel / basilicum / peterselie / ...)
- 130 g Solo Bakken en Braden
- 400 g suprême van kabeljauw
- 450 g bladspinazie
- 2 eierdooiers
- sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot fijn, meng ze met de witte wijn en leg ze in een ovenschotel. Kruid de kabeljauw met peper en zout en leg die bovenop de sjalotjes in de schotel. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en plaats die gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 190°. Warm de spinazie op in een pan en breng ze op smaak met peper en zout. Meng een paar lepels van het pocheervocht van de vis onder de spinazie. Klop de dooiers met 2 eetlepels water op een zacht vuur op tot een stevig schuim. Klaar de Solo (d.w.z. smelt de boter en scheid het heldere deel van het bezinksel) en roer ze daarna voorzichtig onder het dooierschuim. Breng op smaak met zout, peper, het citroensap en de tuinkruiden. Schik de vis en de spinazie op een warm bord en overgiet de vis naar eigen smaak met de Hollandse saus. Werk af met een takje verse kruiden.
Tip
Zo maak je je voorgerecht voor kerst helemaal af
Dien wat vers en knapperig toastbrood op bij de gepocheerde kabeljauw.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Monique_14 op 16 december 2010 om 00u02
Hollandaisesaus kan niet wachten en ook niet opgewarmd worden, een goede tip : maak de saus gerust opvoorhand en giet ze in een thermosfles, geen stress meer om de gasten op het juiste moment aan tafel te krijgen!!
Gepost door Ans Ruitenberg op 22 december 2015 om 16u19
wat een super idee ga ik zeker doen
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?