Het lekkerste recept voor gevulde kalkoen
Dit recept voor gevulde kalkoen is altijd een slimme keuze als je op zoek bent naar iets lekkers om te maken met kerst of Nieuwjaar. Lukt keer op keer!
150 min
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 4 à 5 kg kalkoen
- 100 gr wit brood
- 2 sneden rauwe hesp
- 250 gr kalfsgehakt
- 4 kippenlevertjes
- 250 gr ongezouten vers spek
- 4 appelen
- 1 ei
- 4 eetl gehakte peterselie
- 1 glaasje cognac
- 1 theel 4 kruidenmensel
- zout en peper
Bereidingswijze
- Maak eerst de vulling klaar. Laat het ontkorste brood 5 min. weken in melk. Snij het spek de ham en de levertjes in stukjes en maal fijn in een mixer. Vermeng met het gehakt, het geweekte brood en de geschilde en in stukken gesneden appels. Breng op smaak met de kruiden, de cognac, zout, peper. Vul de kalkoen met deze farce en naai ze dicht kan ook met prikkers.Schik de gevulde kalkoen in een ovenschotel en leg er enkele klontjes boter op. Bak ze gaar in ongeveer 2 1/2 uur in een voorverwarmde oven van 180°. Overgiet de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen sappen. Haal de kalkoen uit de oven en deglaseert de sappen met een beetje water of witte wijn. Bind de saus met een klontje boter.
Tip
Zo dien je gevulde kalkoen het best op
Niets lekkerders om bij dit gerecht te serveren dan een appeltje gevuld met veenbessen en heerlijke kroketjes.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?