Het lekkerste recept voor gevulde kalkoen

Dit recept voor gevulde kalkoen is altijd een slimme keuze als je op zoek bent naar iets lekkers om te maken met kerst of Nieuwjaar. Lukt keer op keer!

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de vulling klaar. Laat het ontkorste brood 5 min. weken in melk. Snij het spek de ham en de levertjes in stukjes en maal fijn in een mixer. Vermeng met het gehakt, het geweekte brood en de geschilde en in stukken gesneden appels. Breng op smaak met de kruiden, de cognac, zout, peper. Vul de kalkoen met deze farce en naai ze dicht kan ook met prikkers.Schik de gevulde kalkoen in een ovenschotel en leg er enkele klontjes boter op. Bak ze gaar in ongeveer 2 1/2 uur in een voorverwarmde oven van 180°. Overgiet de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen sappen. Haal de kalkoen uit de oven en deglaseert de sappen met een beetje water of witte wijn. Bind de saus met een klontje boter.

Tip

Zo dien je gevulde kalkoen het best op

Niets lekkerders om bij dit gerecht te serveren dan een appeltje gevuld met veenbessen en heerlijke kroketjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?