Ingrediënten voor 8 personen
- 50 g cacaopoeder
- 6 eieren
- 200 g suiker
- 150 g zelfrijzende bloem
- een klein stukje boter
- 4 eieren
- 200 g pure chocolade
- 500 ml room
- 50 g suiker
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 180°
- klop de 6 eieren met de 200g suiker op tot een schuimige massa tot het volume verviervoudigd is. (met mixer opkloppen)
- Meng de bloem en de cacaopoeder door het beslag.
- Bak de deeg op 180° en 25 minuten.
- Smelt de boter op een warm water badje.
- Doe de 4 eidooiers en suiker erbij en roer snel zodat de eieren niet gaan stollen.
- Klop de room stijf en meng het onder de chocolademengsel.
- Klop het eiwit stijf en meng het met de chocolademengsel.
- Laat de chocolademengsel 2 uur opstijven in de koelkast.
- Snij de taart doormidden en bestrijk met de chocolademousse.
- Bestrijk ook de bovenkant en de zijkant van de taart.
- Je kan eventueel de taart versieren met chocoladeschilfers en slagroom (250 ml room + 2 el bloemsuiker stijfkloppen).
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?