Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 middelgrote uien
  • 25 gr vetsstof
  • 35 gr bloem
  • 2 à 3 kippenbouillionblokjes
  • 8 dl water
  • 7 dl melk
  • 35 gr diepvrieskervel
  • 1 à 2 eetlepels vers gehakte peterselie

Bereidingswijze

  1. -uien kuisen en zéér fijn snijden
  2. -De uien aanstovern in vetstof
  3. -Bestrooien met de bloem en langzaam bevochtigen met het heet water
  4. -Bouillionblokjes toevoegen en 10min. laten koken
  5. -Ondertussen de melk opwarmen (niet koken!)
  6. -Kervel en peterselie bij de melk voegen en nog even mixen
  7. -Mengsel van melk en soep bij elkaar voegen
  8. *DEZE SOEP NIET MEER LATEN KOKEN ANDERS GAAT ZE SCHIFTEN!
  9. -De soep op smaak brengen met peper en zout
  10. Presentatie : Serveer in warme soepkommetjes en garneer met gehakte peterselie.
  11. TIP : Deze soep kan men ook maken met spinazie en opdienen met gemalen kaas.
  12. stukjes kip of reepjes gesnipperd herta hesp , geven ook een fijnere smaak aan deze soep.
  13. Smakelijk!!!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?