Hertenstoofvlees met knolselderpuree

Koude herfstdagen vragen om warme stoofpotjes. Geef je klassieke stoverij eens een upgrade door een stukje wild zoals hert te gebruiken!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit wat Solo Bakken & Braden in een grote pot met een dikke bodem.
  2. Schroei er het hertenstoofvlees in tot het mooi goudbruin gebakken is langs de buitenkant.
  3. Bestrooi het vlees met een lepel bloem en roer goed om.
  4. Snipper de ui fijn, snijd de pastinaak in blokjes en de champignons in plakjes en voeg alle groenten bij het vlees.
  5. Bevochtig met de rode wijn en de wildfond en laat het geheel minimum anderhalf uur pruttelen op een zacht vuurtje. Roer regelmatig om.
  6. Schil ondertussen de knolselder en snijd hem in blokjes.
  7. Kook de blokjes gaar in water met daarin ook een flinke scheut melk.
  8. Giet de knolselder af en doe de blokjes in de blender.
  9. Voeg de Solo Crèmefine, peper, zout en nootmuskaat toe en mix tot een gladde puree.
  10. Bak de boschampignons in Solo Bakken & Braden en kruid ze met peper en zout.
  11. Meng net voor het serveren nog de bessenconfituur onder het stoofvlees.
  12. Serveer het wildstoofvlees met de knolselderpuree en de gebakken champignons en werk af met fijngehakte peterselie.

Tip

Hou je van zoet stoofvlees? Voeg dan nog wat extra bessenconfituur toe. Vergeet niet af en toe te roeren in het stoofvlees zodat het niet gaat aanbakken op de bodem van de pot!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?