Recept 35*** (2 stemmen)

Hertenbiefstukjes met rode wijnsaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Wild

tijd
65 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 8 dikke filetbiefstukjes van hert à 50 gr
  3. 8 sneden ontbijtspek
  4. 9 takjes verse rozemarijn
  5. 1 eetlepel olijfolie
  6. 2,5 dl rode wijn
  7. 2,5 dl runderfond (bokaal)
  8. 1 koffielepel groene peper
  9. 25 gr ijskoude boter in blokjes gesneden
  10. 50 gr boter
  11. 300 gr in ringen gesneden rode uien
  12. 75 gr Luikse stroop
  13. 1 dl balsamico azijn
  14. 75 gr rozijnen
  15. keukentouw
  16. Bereiding:
  17. Verwarm de oven voor op 200°. Wikkel elk biefstukje in een plakje ontbijtspek en bind vast met keukentouw, steek er een takje rozemarijn tussen. Verhit een koekenpan en bestrijk ze met olie, bak de biefstukjes rondom bruin en schik ze in een ovenschaal. Schenk de wijn en de fond in de pan, voeg groene peper en het laatste rozemarijntakje toe en laat inkoken tot 1/3, zeef de saus. Bak in 50 gr boter de uiringen op een laag vuur tot ze karameliseren, roer er de Luikse siroop, het balsamico azijn en rozijnen door en laat verder indikken. Bak de hertenbiefstukjes in 8 minuten in een voorverwarmde oven rosé, breng de wijnsaus al roerend aan de kook en klop er op het laatst de ijskoude boter blokjes door. Verdeel de saus over borden, schep er een lepel uiencompote op en schik er 2 hertenbiefstukjes naast. Lekker met aardappelpuree en gestoofde kool.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Backingbernie op 15 december 2008 om 18u56

Ik zal dit zeker eens proberen ! Het water komt me nu al in de mond...

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie