Verwarm de oven voor op 200°. Wikkel elk biefstukje in een plakje ontbijtspek en bind vast met keukentouw, steek er een takje rozemarijn tussen. Verhit een koekenpan en bestrijk ze met olie, bak de biefstukjes rondom bruin en schik ze in een ovenschaal. Schenk de wijn en de fond in de pan, voeg groene peper en het laatste rozemarijntakje toe en laat inkoken tot 1/3, zeef de saus. Bak in 50 gr boter de uiringen op een laag vuur tot ze karameliseren, roer er de Luikse siroop, het balsamico azijn en rozijnen door en laat verder indikken. Bak de hertenbiefstukjes in 8 minuten in een voorverwarmde oven rosé, breng de wijnsaus al roerend aan de kook en klop er op het laatst de ijskoude boter blokjes door. Verdeel de saus over borden, schep er een lepel uiencompote op en schik er 2 hertenbiefstukjes naast. Lekker met aardappelpuree en gestoofde kool.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Backingbernie op 15 december 2008 om 19u56
Ik zal dit zeker eens proberen ! Het water komt me nu al in de mond...
Hoeveel sterren geef jij dit recept?