HERTEKALFFILET MET DUO VAN GROENTEN EN PORTOSAUS

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 EL BOTER
  • 600 GR HERTEKALFFILET
  • PEPER EN ZOUT
  • 2 fijngesnipperde sjalotten
  • 1/2 dl porto
  • 2 dl wildfond
  • kroketten
  • miniwortelen
  • minibloemkolen

Bereidingswijze

  1. smelt 1 el boter in een pan en bak 600 gr hertenkalffilet aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet 12 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Smelt 1 el boter en stoof 2 fijgesnipperde sjalotten glazig. Giet er 1/2 dl porto bij en laat volledig verdampen. Voeg 2 DL wildfond toe en laat inkoken tot een saus. Snij de hertenkalffilet in dunne sneden, bedruppel met de portosaus en serveer met geglaceerde miniwortelen, minibloemkolen en kroketten

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door edgard1947@gmail.com op 13 november 2018 om 09u59

4sterren

Hoeveel sterren geef jij dit recept?