Hertefilet met taartje van witloof en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 150 g hertefilet p.p.
  3. 4 sinaasappels
  4. 1 sjalot,
  5. 2 knoflookteentjes
  6. 1,5 kg witloof
  7. olijfolie
  8. 2 soeplepels honing
  9. 1 soeplepel gehakte tijmblaadjes
  10. pezono
  11. 3 dl wildfond
  12. 3 dl meestersaus
  13. 50 g boter
  14. Bereiding:
  15. 750 g witloof met sjalot en look glazig bakken in de olijfolie. Honing en tijmblaadjes aan toevoegen, en zachtjes laten garen. Op smaak brengen met pezono. Zestes snijden van de schil van 2 sinaasappels en deze blancheren. De sinaasappelen in partjes snijden, bij het witloof doen en verder laten stoven tot het vocht verdampt is. De blaadjes van het overige witloof lossnijden en blancheren. In een ringetje leggen, vullen met het witloofmengsel en dichtvouwen. Wildfonds en meestersaus laten inkoken, op smaak brengen en net voor het opdienen lichtjes boteren. Hertefilet dichtschroeien, afsmaken en afbakken. Witlooftaartjes garneren met zestes en sesamzaadjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?