Herfststoofpot all-in-one

Ingrediënten voor 12 personen

Bereidingswijze

 1. Snij paddenstoelen in dikke schijfjes en bak kort in boter, uithalen met schuimspaan
 2. Bak spekblokjes bruin in beetje boter, uithalen met schuimspaan
 3. Bak het stoofvlees in 2 porties in het spekvet totdat het overal dichtgeschroeid en mooi bruin is. Voeg op het einde telkens 3 el bloem toe, goed roeren, en deglaceren met 1 flesje bier. (verwarm dit eventueel in een kom in de microgolf; stoofvlees wordt taai als je het schrikt met koude vloeistof!) Voor tweede portie nieuwe bakboter gebruiken. Ketel terug vrijmaken.
 4. Ui en laurier sueren in olijfolie, op einde look toevoegen
 5. Bruin bier + tijm + jeneverbes toevoegen en aan de kook brengen
 6. Stoofvlees terug toevoegen en aan de kook brengen; zachtjes laten sudderen gedurende 45 min, regelmatig doorroeren (voorkom aanbranden!)
 7. Wortel en aardappel schoonmaken en in grove stukken snijden (dikte 2-3 cm)
 8. Spruitjes schoonmaken en kruisje in bodem snijden (volledige spruiten laten, losse blaadjes doe je best weg voor een mooier eindresultaat!)
 9. Aardappel, wortel en spruitjes aan de ketel bijvoegen en aan de kook brengen, zachtjes laten sudderen gedurende 1,5h, regelmatig doorroeren. Spek toevoegen 30 min voor het einde van de kooktijd
 10. Zorg voor de goede dikte; open deksel laten en eventueel water of bouillon (afhankelijk van de smaak; proeven!) toevoegen. Als de saus te dik wordt laat je verder sudderen met gesloten deksel.
 11. Op het einde bijkruiden met peso indien nodig. Van het vuur afhalen en paddenstoelen toevoegen (paddestoelen niet meekoken!)
 12. Op borden schikken en afwerken met versgehakte peterselie
 13. Opm. Groenten moeten beetgaar zijn, het stoofvlees moet zacht zijn maar mag niet uiteenvallen. Alles moet er mooi uitzien Timing is belangrijk!

Tip

Opm. Groenten moeten beetgaar zijn, het stoofvlees moet zacht zijn maar mag niet uiteenvallen. Laat het niet aanbakken, zeker op het einde als de saus indikt. Roer echter niet te veel anders roer je alles kapot. Alles moet er mooi uitzien Timing is belangrijk!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?