Recept 05 (0 stemmen)

Herfststoofpot all-in-one

Dit is een recept van

tijd
210 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Snij paddenstoelen in dikke schijfjes en bak kort in boter, uithalen met schuimspaan
  2. Bak spekblokjes bruin in beetje boter, uithalen met schuimspaan
  3. Bak het stoofvlees in 2 porties in het spekvet totdat het overal dichtgeschroeid en mooi bruin is. Voeg op het einde telkens 3 el bloem toe, goed roeren, en deglaceren met 1 flesje bier. (verwarm dit eventueel in een kom in de microgolf; stoofvlees wordt taai als je het schrikt met koude vloeistof!) Voor tweede portie nieuwe bakboter gebruiken. Ketel terug vrijmaken.
  4. Ui en laurier sueren in olijfolie, op einde look toevoegen
  5. Bruin bier + tijm + jeneverbes toevoegen en aan de kook brengen
  6. Stoofvlees terug toevoegen en aan de kook brengen; zachtjes laten sudderen gedurende 45 min, regelmatig doorroeren (voorkom aanbranden!)
  7. Wortel en aardappel schoonmaken en in grove stukken snijden (dikte 2-3 cm)
  8. Spruitjes schoonmaken en kruisje in bodem snijden (volledige spruiten laten, losse blaadjes doe je best weg voor een mooier eindresultaat!)
  9. Aardappel, wortel en spruitjes aan de ketel bijvoegen en aan de kook brengen, zachtjes laten sudderen gedurende 1,5h, regelmatig doorroeren. Spek toevoegen 30 min voor het einde van de kooktijd
  10. Zorg voor de goede dikte; open deksel laten en eventueel water of bouillon (afhankelijk van de smaak; proeven!) toevoegen. Als de saus te dik wordt laat je verder sudderen met gesloten deksel.
  11. Op het einde bijkruiden met peso indien nodig. Van het vuur afhalen en paddenstoelen toevoegen (paddestoelen niet meekoken!)
  12. Op borden schikken en afwerken met versgehakte peterselie
  13. Opm. Groenten moeten beetgaar zijn, het stoofvlees moet zacht zijn maar mag niet uiteenvallen. Alles moet er mooi uitzien Timing is belangrijk!

Bron: Eigen recept

Tip

Opm. Groenten moeten beetgaar zijn, het stoofvlees moet zacht zijn maar mag niet uiteenvallen. Laat het niet aanbakken, zeker op het einde als de saus indikt. Roer echter niet te veel anders roer je alles kapot. Alles moet er mooi uitzien Timing is belangrijk!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?