Herfstsalade met rodekool en dulses

1 (1)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 à 300 g hinkelspel dulses-kaas
  • 1 kleine biorodekool
  • ca. 5 cl rodewijnazijn
  • 1 flinke el rodealgenpasta of fijngehakte verse dulse (dulse is een rode zeewiersoort te vinden in de versmarkt van bio-planet)
  • zeezout
  • flink wat peper
  • 10 cl neutrale olie (zoals zonnebloem-ma├»skiem- of druivenpitolie)
  • 1 grote sjalot

Bereidingswijze

  1. Maak een vinaigrette met de rodewijnazijn, de rodealgenpasta of dulse, olie en fijngesnipperde sjalot en breng op smaak met veel peper.
  2. Rasp de rodekool heel fijn. Meng de helft van de vinaigrette met de fijn geraspte kool en laat 5 minuutjes trekken, proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
  3. Snijd de kaas in blokjes. Meng ze, net voor het serveren, met de geraspte kool en geef er de rest van de dressing apart bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?