Recept 05 (0 stemmen)

Herfstrisotto met gemengde champignons

Dit is een recept van

tijd
35 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot glazig.
  2. Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
  3. Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de stukjes champignons en walnoten toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
  4. Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min. rusten.
  5. Afwerking
  6. Werk de risotto af met schilfers parmezaan en serveer onmiddellijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nancy louage op 06 december 2014 om 12u53

Ik vind de hoeveelheden voor twee personen in plaats van voor vier . Het recept is heel lekker. Ik maak ook de bouillon zelf, van groenten of kippenbouillon.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie