Herfstpeertje met noten gevuld en met ijs geserveerd

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Roer de agavesiroop (,vloeibare honing , of ahornsiroop kan ook.) met de vanille essance door elkaar en zet even opzij.
  2. Was en halveer de peer zo. dat aan iedere halve de helft van het steeltje zit... dit oogt extra mooi. Snij het kroondeeltje weg.
  3. Haal het klokhuis eruit en hol het iets verder uit. Snij aan de schilkant een plat plakje af van de peer, zodat ie mooi rechtop kan blijven.
  4. Bestrooi de peer met kaneel , Vul de holte met de walnoten en slinger of drizzle er de agave-vanillemix over. Nog iets over het geheel en dan mogen de peren lekker 25 minuten bakken op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven van 190 graden.
  5. Maak de bordjes op en serveer dit herfstpeertje warm met een bolletje ijs.

Tip

Heerlijk die zachte warme peer, het knapperige van de noten en het koude ijs.. Je kunt ook een mixje van noten gebruiken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?