Herfstig soepje met kastanjechampignons en walnoten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotjes 3 min in de boter. Voeg nog wat boter toe en bak de champignons en de tijm circa 5 minuten.
  2. Voeg de bloem toe en bak 2 min mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en laat de soep in 10 minuten op een zacht vuurtje garen. H
  3. Hak ondertussen de walnoten grof en voeg het citroenrasp en de klein geknipte bieslook toe en meng het geheel.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en warm de soep even kort door. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden het walnotenmengsel..
  5. Later bedacht ik een stuk of 8 champignons in plakjes achter te houden, apart te bakken om mee de soep af te werken.

Tip

Natuurlijk kun je deze soep ook maken met Parijse champignons.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?