Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kastanjechampignons schoon in plakjes
- 2 sjalotten gesnipperd
- 50 gr roomboter
- 3 takjes verse tijm alleen de blaadjes
- 1 1/2 dl kookroom
- 2 tl zest van een citroen
- 8 sprietjes bieslook klein geknipt
- 20 gr bloem
- 750 ml groente of kruidenbouillon
- 50 gr gepelde walnoten
Bereidingswijze
- Fruit de sjalotjes 3 min in de boter. Voeg nog wat boter toe en bak de champignons en de tijm circa 5 minuten.
- Voeg de bloem toe en bak 2 min mee. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe en laat de soep in 10 minuten op een zacht vuurtje garen. H
- Hak ondertussen de walnoten grof en voeg het citroenrasp en de klein geknipte bieslook toe en meng het geheel.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en warm de soep even kort door. Verdeel de soep over 4 borden en leg in het midden het walnotenmengsel..
- Later bedacht ik een stuk of 8 champignons in plakjes achter te houden, apart te bakken om mee de soep af te werken.
Tip
Natuurlijk kun je deze soep ook maken met Parijse champignons.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?