x
Altijd weten wat je gaat eten?
Herfstblaadjes(koekjes)
8 dl bloem
4 dl donkere kandijsuiker
1 dl suiker
200 gr boter
2 eieren
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
Mooi herfstblad zoeken en omtrek overtekenen op karton uitknippen en je hebt een mooie vorm. Een dag op voorrand. Bloem,suiker,bakpoeder en kaneel mengen. boter smelten in microgolf (40 sec.), toevoegen. 2 eieren los roeren en toevoegen. Mengsel kneden, als het deeg te droog is mag je een beetje water toevoegen. Het deeg 12 uur laten rusten op een koele plaats. uitrollen op een bebloemd werkblad , 3 mm dik, bladvormpjes uitsnijden. koekjes op bakplaat met bakpapier leggen . 8 minuten afbakken op 200° c. koekjes op rooster leggen en helemaal laten afkoelen. Je kan eventueel nog nerven teken met suikerglazuur.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door kookaholic op 28 januari 2014 om 12u11
De traktatie voor kinderen die in de herfst verjaren.
Hoeveel sterren geef jij dit recept?