Hemelse tulband met zomervruchten

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 160°C. bestrijk de binnenkant van de tulband met olie en bestuif hem daarna met bloem.
  2. klop de eiwitten in een schone, vetvrije kom tot zich pieken vormen als je de mixer eruit trekt.
  3. doe er het scheutje citroensap bij en klop opnieuw, tot de eiwitten stijf maar niet droog zijn.
  4. klop het amandelaroma erdoor en voeg daarna de suiker toe. klop goed na elke toevoeging.
  5. zeef de bloem erbij en spatel hem luchtig door het eiwitmengsel.
  6. schep het mengsel in de vorm en klop even op het werkblad om eventuele grote luchtbellen te verwijderen.
  7. bak de tulband 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin is en stevig aanvoelt.
  8. ga met de punt van een mes langs de randen van de tulband om hem los te maken van het bakblik.
  9. laat hem 10 minuten rusten en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.
  10. verwarm het zomerfruit voorzichtig met de eetlepel citroensap en de poedersuiker, totdat de suiker opgelost is. serveer de vruchten bij de tulband.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?