Heldere kippensoep met ananas

0 (0)
50 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 2 preien, 1 kleine selderijknol, 5 wortelen, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 soepkip van 1 kg, boter, 6 peperkorrels, 70 gr. tomatenpuree, 100 gr. gehakt rundvlees, 5 eiwitten, ½ ananas, 1 ½ dl room, 2 eetlepels amandelschilfers, enkele kervelplukjes, tijm, laurier, peper, zout.
  2. Bereiding: Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon, was ze en snijd alles in kleine stukjes. Houd ¼ van deze groenten apart. Was de uien, verwijder het kroontje en snijd ze, ongeschild, in stukken. Snijd de soepkip in stukken en bak die in een klontje boter goudgeel. Voeg er ¾ van de prei-, selderij en wortelstukjes aan toe, alsook de uien en het geplette teentje knoflook. Laat even fruiten en voeg er dan 3 liter water bij. Breng op smaak met de peperkorrels, tijm, laurier en zout. Laat de bouillon plus minus 4 uur zachtjes koken en schuim regelmatig af. Vermeng de overige groentestukjes met de tomatenpuree, het gehakt, de eiwitten, peper en zout en kneed dit goed door elkaar.
  3. Giet de bouillon door een zeef en schep het vet er zorgvuldig af (u kunt het vet er ook afdeppen met behulp van enkele velletjes keukenpapier). Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook en kruid met peper en zout. Voeg er al roerend het groenten-vleesmengsel aan toe en laat dit, net onder het kookpunt, 40 minuten trekken.
  4. Schil intussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in reepjes.
  5. Klop de room stijf, rooster de amandelschilfers in een droge pan en laat ze afkoelen.
  6. Schep de helder geworden bouillon voorzichtig door een neteldoek en breng haar weer aan de kook. Verdeel het kippenvlees en de ananasstukjes over 4 borden en giet er de warme consommé over. Schep er een lepeltje room op en versier met de amandelschilfers en de kervelplukjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?