Recept 05 (0 stemmen)

Heldere kippensoep met ananas

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 2 prei
  3. 1 kleine selderknol
  4. 5 wortelen
  5. 2 uien
  6. 1 teentje knoflook
  7. 1 soepkip van ± 1 kg
  8. boter
  9. 6 peperkorrels
  10. 70 gr tomatenpuree
  11. 100 gr gehakt rundvlees
  12. 5 eiwitten
  13. 1/2 ananas
  14. 1 1/2 dl room
  15. 2 eetlepels amandelschilfers
  16. enkele kervelplukjes
  17. tijm
  18. laurier
  19. peper
  20. zout
  21. Bereiding:
  22. Maak de prei, de selderij en de wortelen schoon, was ze en snijd alles in kleine stukjes
  23. Houd 1/4 van deze groenten apart .
  24. Was de uien, verwijder het kroontje en snijd ze, ongeschild, in stukken .
  25. Snijd de soepkip in stukken en bak die in een klontje boter goudgeel .
  26. Voeg er 3/4 van de prei-, selderij en wortelstukjes aan toe, alsook de uien en het geplette teentje knoflook .
  27. Laat even fruiten en voeg er dan 3 liter water bij .
  28. Breng op smaak met de peperkorrels, tijm, laurier en zout .
  29. Laat de bouillon ± 4 uur zachtjes koken en schuimregelmatig af .
  30. Vermeng de overige groentestukjes met de tomatenpuree, het rundergehakt, de eiwitten, peper en zout en kneed dit goed door elkaar .
  31. Giet de bouillon door een zeef en schep het vet er zorgvuldig af (u kunt het vet er ook afdeppen met behulp van enkele velletjes keukenpapier) .
  32. Breng de gezeefde bouillon opnieuw aan de kook en kruid met peper en zout .
  33. Voeg er al roerend het groenten-vleesmengsel aan toe en laat dit, net onder het kookpunt, ± 40 minuten trekken .
  34. Schil intussen de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes .
  35. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in reepjes .
  36. Klop de room stijf .
  37. Rooster de amandelschilfers in een droge pan en laat ze afkoelen .
  38. Schep de helder geworden bouillon voorzichtig door een neteldoek en breng haar weer aan de kook .
  39. Verdeel het kippenvlees en de ananasstukjes over 4 borden en giet er de warme consommé over .
  40. Schep er een lepeltje room op en versier met de amandelschilfers en de kervelplukjes .

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie