Recept 05 (0 stemmen)

Heldere fazantensoep met sherry

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. Voor de fazantenfond:
  3. 1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant
  4. 1 kippenkarkas
  5. Olie
  6. 2 grofgesneden uien
  7. 2 grofgesneden wortelen
  8. 1 eetlepel tomatenpuree
  9. 1 bosje selderij
  10. 1 prei
  11. 2 mergpijpen
  12. 1 takje tijm
  13. 1 blaadje laurier
  14. Zout
  15. 10 geplette peperkorrels
  16. 6 liter water
  17. Boter
  18. Voor het klaren:
  19. 2 wortelen
  20. 1/2 bleekselderij
  21. 2 preien
  22. 3-4 eetlepels tomatenpuree
  23. 300 gr rundergehakt
  24. 1 geperst teentje knoflook
  25. 1 takje tijm
  26. 1 blaadje laurier
  27. Zout
  28. 5 geplette peperkorrels
  29. 12-15 zuivere eiwitten
  30. Voor het garnituur:
  31. 1 wortel
  32. 1 prei
  33. 1/2 selderijknol
  34. Het borst- en boutvlees
  35. Kervelplukjes
  36. 1-2 dl sherry
  37. Bereiding:
  38. Fond:
  39. Verwijder het borstvlees en de bovenbouten van de fazant en hak de fazanten- en kippenkarkas in stukken
  40. Sauteer die in wat olie, voeg 1 grofgesneden wortel en 1 ui toe en laat die meekleuren
  41. Roer er de tomatenpuree door
  42. Breng het water met de schoongemaakte, maar niet gesneden groenten aan de kook, voeg de mergpijpen en de kruiden toe en laat 1 uur zachtjes koken
  43. Voeg de karkassen en de gesauteerde groenten toe en laat nog 1 uur trekken
  44. Ontvet en ontschuim regelmatig
  45. Bak het borst- en boutvlees even in boter aan en laat het ± 10 minuten in de fond garen
  46. Schep het gare vlees uit de fond en houd het apart voor het garnituur
  47. Zeef de fond en ontvet hem zeer goed
  48. Klaren:
  49. Snijd de groenten in dobbelsteentjes, vermeng ze met de tomatenpuree, het gehakt, de kruiden en de eiwitten en klop het geheel los
  50. Giet de fond erop, breng de soep onder regelmatig roeren aan de kook en laat haar op laag vuur 1/2 uur trekken
  51. Passeer de soep door een neteldoek en warm haar weer op
  52. Garnituur:
  53. Maak julienne van de wortel, knolselderij en prei, kook ze in kokend gezouten water gaar en spoel ze af
  54. Snijd het vlees in julienne en pluk de kervel
  55. Verdeel de sherry en de rest van het garnituur in soepkommen en giet er de kokende consommé over
  56. Versier met kervelplukjes en dien de soep warm op

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie