Recept 55***** (1 stem)

HEKSENKAAS® maar dan zelf gemaakt

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dip sausjes

tijd
10 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Een kant en klare verpakking HEKSENKAAS® uit de supermarkt is best prijzig, smaakt prima, maar als je achter op de verpakking leest wat er allemaal in dat "ambachtelijke" goedje zit, kun je het nauwelijks nog ambachtelijk noemen. Dus eens gaan rondneuzen op internet en zowaar... kwam ik enkele recepten tegen. Dat werd dus snel zelf maken, want prei en peterselie, mayo en citroen, kortom alles voorhanden. Enkel voor de kruiden kaas even naar de winkel. Bressot, Boursin,Val Blanc, Garlan al deze kaasjes met knoflook en fijne kruiden kun je gebruiken. En meer dan de helft minder aan extra toevoegingen. Bovendien goedkoper, verser, slanker en gezonder. En ook nog eens leuk om ff te maken.
  2. Was en snij het stukje prei kleiner, alsook de peterselie. Gooi prei, peterselie, enkele druppels citroensap, peper, zout en de mayo in de blender en mix tot een smeuïg geheel. Roer dit prutje met beleid door de kruidenkaas en KLAAR is je HEKSENKAAS®. HEERLIJK
  3. Op de boterham, om te dippen met groente staafjes, op stokbrood, of gebruik het in saus, quiche of hartige taart.
  4. VARIATIE :1 flinke el mayonaise,1 el Turkse of Griekse yoghurt, crème fraîche kan ook, 30 g prei, alleen het witte gedeelte, fijngesneden, 3 g peterselie, 1/2 teentje knoflook,1/2 bakje Philadelphia roomkaas,Kneepje honing, Sushi-azijn ,Zwarte peper uit de molen
  5. Doe de mayonaise, yoghurt, prei, peterselie en knoflook in de keukenmachine en mix tot een gladde saus. Doe de saus in een kom en klop de roomkaas erdoor. Breng op smaak met de azijn, honing en zwarte peper. Voilà.

Bron: Diverse sites internet eigen foto

Tip

Vind je de prei te rauw, blancheer de bladeren dan 1 minuut. Voeg eventueel 1 tl poedersuiker toe voor de smaak.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door MakeMo op 06 maart 2016 om 08u41

Ja lekker ,ben dan ook een klein beetje een heks als ik met kruiden bezig ben ;-)

Gepost door Love to Cook op 06 maart 2016 om 12u47

Ja, je kunt er best eigen variatie aan geven. Maak het maar niet..... is té lekker. Groetjes.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?