Heerlijke vanillebavarois maken

Ingrediënten voor 10 personen

  • 0,500 liter melk
  • 1 stuk vanillestok
  • 4 stuks eidooier
  • 0,120 kilogram griessuiker
  • 0,008 kilogram blagelatine
  • 0,600 liter room
  • Maïsolie

Bereidingswijze

  1. Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
  2. Eidooiers met griessuiker witkloppen.
  3. Vanillestok verwijderen.
  4. De kokende melk op eiermassa gieten, blijven mengen.
  5. Op zacht vuurtje zetten.
  6. Binden.
  7. Wanneer gebonden, van vuur wegnemen.
  8. Mengsel door sauszeef zeven.
  9. Bladgelatine laten weken, uitlekken en aan mengsel toevoegen.
  10. In ijskoud terrine koudroeren.
  11. 0,500 l room halfopkloppen.
  12. Onder het mengsel spatelen.
  13. In vorm gieten.
  14. In koelkast opstijven.
  15. 0,100 l room met griessuiker opkloppen.
  16. Uitstorten op bord.
  17. Afwerken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?