Altijd weten wat je gaat eten?
Heerlijke vanillebavarois maken
-
0,500 liter melk
-
1 stuk vanillestok
-
4 stuks eidooier
-
0,120 kilogram griessuiker
-
0,008 kilogram blagelatine
-
0,600 liter room
-
Maïsolie
Bereidingswijze
- Melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen.
- Eidooiers met griessuiker witkloppen.
- Vanillestok verwijderen.
- De kokende melk op eiermassa gieten, blijven mengen.
- Op zacht vuurtje zetten.
- Binden.
- Wanneer gebonden, van vuur wegnemen.
- Mengsel door sauszeef zeven.
- Bladgelatine laten weken, uitlekken en aan mengsel toevoegen.
- In ijskoud terrine koudroeren.
- 0,500 l room halfopkloppen.
- Onder het mengsel spatelen.
- In vorm gieten.
- In koelkast opstijven.
- 0,100 l room met griessuiker opkloppen.
- Uitstorten op bord.
- Afwerken.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?