Heerlijke tortilla met boursin, ui en paprika.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. Weer een lekker recept met aardappel, boursin, paprika, ui, en ei. Je kunt bovendien ook nog eens lekker variëren met allerlei lekkere groentes. Je kunt het zelf zo gezond maken als je zelf wilt met bijvoorbeeld wortel, courgette of prei. Bij dit lekkere aardappelgerechtje kan je een lekkere salade serveren om het helemaal af te maken.
 2. Eventueel nog andere groentes naar keuze
 3. Begin van het schillen van de aardappels. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes of dunne plakjes.
 4. Verhit vervolgens in een grote koekenpan een beetje olijfolie en bak de aardappel plakjes 10 minuutjes op een laag/matig vuurtje. Om ze lekker zacht te krijgen leg je een deksel op de pan. Roer het wel regelmatig om zodat de plakjes niet aanbranden.
 5. Ondertussen snipper je het uitje, snijd je de paprika en de eventuele andere groentes.
 6. Breek de eieren in een grote kom en roer de boursin en de gesneden ui,paprika en de groentes erdoorheen.
 7. Wanneer de aardappels 10 minuutjes hebben gebakken en een beetje goudbruin zijn gekleurd en zacht zijn geworden, voeg je het ei mengsel toe en zet je het vuur laag. Laat de tortilla nu 10-15 minuten op een zacht vuur staan tot deze mooi is gestold. Eventueel kan je nu de deksel er ook weer opzetten.
 8. En dan kom nu het vervelende gedeelte, de tortilla moet worden omgedraaid. Het makkelijkste gaat het als je nog een evengrote deksel hebt.
 9. Tip: Mocht het nou niet helemaal lukken en de randen zijn bijvoorbeeld gebroken. Dan kun je altijd nog een paar mooie rondjes proberen uit te steken. Zo kun je het toch nog serveren en ziet het er nog leuk uit.
 10. Op het omkeren na, een eenvoudig en vooral een heel erg lekker recept. Voor eens wat anders dan gewoon gebakken aardappeltjes. Lekker om te serveren met een gezonde salade.
 11. .Dit is een uitstekend vegetarisch recept.
 12. Wil je het niet vegetarisch, dan kun je eventueel 150 gr hamreepjes toevoegen.Het recept is voldoende voor 3 personen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?