Ingrediënten voor 6 personen
- 36 scampi's gaar uit diepvries
- 2 limoenen sap
- 3 groene pepertjes
- 3 grote tenen knoflook
- 500 ml culinaire room
- 300 gr boursin knoflook en fijne kruiden
- 2 volle el dubbel geconcentreerde tomatenpuree
- 2 volle el Heinz tomatenketchup
- peper van de molen
- 1 snufje cayennepeper
Bereidingswijze
- Laat de scampi´s ontdooien en dep ze goed droog.
- Maak een marinade van de zeer fijn gesneden pepertjes,uitgeknepen knoflook wat peper en zout en het limoensap.
- Laat 10 minuutjes rusten met de garnalern erin.
- Maak een saus van de room,brokkel de boursin erboven uit en laat op een zeer zacht vuurtje even pruttelen.-
- Doe dan de tomatenpuree en,de ketchup erbij.
- Roer alles goed door en laat rustig doorsudderen
- Neem de scampi´s uit de marinade en wok ze in ongeveer 3 minuten bruin.Ze zijn al gaar.
- Voeg nog even de marinade toe aan de saus en laat weer ongeveer 2 minuten pruttelen.
- Doe de garnalen bij de saus en roer goed door.Voeg naar smaak peper ,zout cayennepeper toe.
- Leg in elk schaaltje 6 scampi´s en verdeel de saus erover.
- Serveer met een homp bruin stevig brood,zodat de saus tot op de laatste druppel op te soppen is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?