Ingrediënten voor 4 personen
- 3 stronk witlof
- 1 Elstar appel
- 150 gr witte druiven
- 1/2 komkommer
- 150 gr licht belegen kaas
- 75 gr walnoten in grove stukken
- 1 sjalotje
- croutons van 4 sneetjes witbrood
- VOOR DE DRESSING
- sap van 1 citroen
- 1 èl suiker
- 1 tl mosterd
- 1/2 dl olijfolie
- pezo
Bereidingswijze
- In deze heerlijke frisse witlofsalade is een grote diversiteit van smaken aanwezig.
- Het bittere van de witlof, het zoete van de appel en druiven, en het hartige van de kaas.
- Afgemaakt met een lekkere frisse dressing.
- De croutons zorgen bovendien voor het crunchy effect en een extra bite.
- Al deze smaken samen maken het tot een hele heerlijke frisse salade
- Dressing:
- De witlofreepjes in een schaal.
- Voeg de sjalot, appel, komkommer, kaas, druiven en noten erbij.
- Maak de dressing ,giet deze over het geheel en schep het geheel door elkaar.door. Vlak voor het serveren de croutons erover strooien.
- Serveertips
- Het is lekker als bijgerecht bij vlees, vis of bij een lekker stoofpotje, maar ook bij gourmet en bbq.
- Het is ook heel lekker als (vegetarisch) hoofdgerecht met bv. stokbrood.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?