Heerlijke Belgische stoofschotel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 1,5 kilo rundvlees (runderlappen-
  3. 5 grote uien in ringen
  4. kastanjechampigons 2 bakjes
  5. (evr. tomaaten in stukjes)
  6. 2-4 eetl. bloem
  7. 1 flesje donker Belgisch bier (leffe)
  8. 8 kruidnagelen (of poeder)
  9. 8 jeneverbessen (kneuzen)
  10. 4 laurierblaadjes (of poeder)
  11. flinke eetlepel 5 spices
  12. 2-3 runvleesboulliontabletten
  13. 5 teentjes knoflook in stukjes snijden
  14. peper-zout
  15. 3 eetl. mosterd (om vlees mee in te smeren)
  16. 8 eetl. bruine suiker`
  17. Voorbereiding
  18. Vlees in blokken snijden, peper en de mosterd door mengen (kamertemperatuur)
  19. Ui in ringen snijden en knoflook in stukjes.
  20. Champigions in stukken snijden (grof)
  21. (evt. tomaat toevoegen in stukjes snijden)
  22. Bereidingswijze
  23. In een apart pannetje de uien en knoflook fruiten, bij bruine kleur ruim 2-4 eetl. bloem toevoegen en nog even 1 min. laten nabakken (evt. beetje water of alvast scheutje bier toevoegen)
  24. Boter in de juspan bruin laten worden, vlees direkt toevoegen en goed omroeren zodat het aan alle kanten beetje aangebraden is. Het flesje bier toevoegen en daarna zoveel water zodat het vlees onder staat.
  25. Voeg de boullionblokjes toe en zout. Roer alles goed om en meng nu de uien met knoflook door het vlees.
  26. Zet het vuur even weer iets hoger en voeg de overige kruiden toe, maar nog niet de bruine suiker.
  27. Roer alles nogmaals goed door elkaar en laat met de deksel een klein beetje van de pan, het vlees een uurtje op laag pitjes sudderen. Af en toe goed van de bodem blijven losroeren. Je kunt nu het zo pittig maken als je zelf wilt, pepertjes, paprika`s sambal o.d toevoegen (maar is eigenlijk niet de bedoeling). Na pakweg een uurtje sudderen
  28. voeg je eventueel nog wat bruin bier of water toe, en de bruine suiker eventueel met wat lepels honing.
  29. Na 1,5 uur voeg je de champigions en evt. tomaat toe.
  30. Mocht de jus te dun zijn geworden, kun je maizena gebruiken.
  31. Alles laten sudderen voor zo`n 2a 2,5 uur.
  32. Je hebt nu een heerlijke Belgische stoofpot.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?