Heerlijk warme moelleux au chocolat
Zin in moelleux au chocolat? Dit recept vertelt je hoe je eraan begint. Verzamel je ingrediënten, volg de eenvoudige stappen en geniet van heerlijk gebak!
90 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- 50 gram gezeefde patisseriebloem
- 4 eieren
Bereidingswijze
- 1) meng 2 hele eieren en 2 eidooiers met de suiker
- 2) doe de bloem in een kom en meng met het suiker-eiermengsel tot een homogene massa
- 3) smelt de boter en voeg toe aan het mengsel
- 4) smelt ook de boter en voeg die ook toe aan het mengsel
- 5) doe het geheel in een spuitzak en laat enkele uren (best een nachtje) opstijven
- 6) verwarm de oven voor op 200°
- 7) beboter en bebloem de metalen serveerringen en spuit in elk ringetje ongeveer evenveel mengsel
- 8) bak de moëlleux zo'n 8-10 minuten
- 9) warm serveren
Tip
Het is een zeer geliefd dessert maar geef het niet in een groot menu want het valt nogal zwaar.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?