Ingrediënten voor 2 personen
- 5 aardappelen
- 125 ml room
- 125 ml melk
- 2 teentjes look
- peper en zout
- nootmuskaat
- Geraspte kaas
Bereidingswijze
- Snijd de aardappelen in flinterdunne schijfjes van 1 à 2 mm.
- Kook de aardappelschijfjes een drietal minuten, zodat ze sneller gaar zijn.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een beboterde ovenschotel en kruid elk laagje.
- Zet de room en de melk op een vuurtje en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg een teentje gehakte look toe.
- Giet de warme melk en de room over de aardappelen. Leg er eventueel nog wat geraspte kaas over.
- Plaats de schaal gedurende 25 minuten in een oven van 180°C.
- Verhoog dan de oven naar 200°C en laat nog 20 minuten verder garen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?