Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken en dat ook nog heerlijk smaakt. Misschien heb je wel zelfgemaakte kroketten in de vriezer liggen die je wilt gebruiken.De bevroren gekochte kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven.
 2. Strooi wat bloem op je werkvlak en kluts het ei.
 3. Ontdooi het bladerdeeg en strooi ook daar een weinig bloem op.Rol de plak bladerdeeg iets naar één kant uit tot het om de kroket past (even meten).Druk niet te hard met de deegroller anders verliest het bladerdeeg zijn luchtigheid. Smeer het bladerdeeg met een kwastje aan de korte kant in met wat ei.
 4. Leg de bevroren (of half ontdooide) kroket erop en rol het op.Druk de zijkanten dicht. Bestrijk met het losgeklopte ei.
 5. Als je een bruiner korstje wilt laat dan het ei op het broodje even drogen en besmeer het daarna nog een keer (je hebt toch genoeg ei) Leg bakpapier (of bakvel) op de bakplaat en leg de broodjes erop met de naad naar beneden.
 6. Bak ze in de oven op 200°C voor zo`n 25-30minuten.
 7. Terwijl het bladerdeeg bakt wordt de bevroren kroket lekker zacht!
 8. En dan heb je een heerlijk ragoutbroodje en je zal echt niet weten dat er een kroket in zit!
 9. Serveertips
 10. Bij een feestje, verjaardag, of zomaar tussendoor wanneer je trek hebt in iets hartigs of als lunchbroodje met wat salade.
 11. Mocht je dikke kroketten hebben laat ze dan half ontdooien.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?