Heel gemakkelijke ijstaart zelf gemaakt

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Deze ijstaart is erg lekker en het is zo gemaakt. In dit recept is gebruikt gemaakt van een zak minis met Mars, Snickers en Milky Way. Je hoeft deze uiteraard niet te gebruiken, alle soorten chocolade / karamelachtige koekjes en reepjes zijn prima. Als je van noten houdt, kun je die ook nog door het mengsel mixen. Nougatine zijn de kleine nootachtige stukjes die je ook vaak op de zijkant van taarten ziet. Je kunt Nougatine vinden bij de bakproducten in de supermarkt. Het idee voor het maken van deze taart kreeg ik toen ik Nigella Express las, een boek vol met snelle maar vooral lekkere recepten.
  2. Laat het ijs ongeveer een half uur buiten de vriezer staan.
  3. Bedek een 18cm taartvorm met plastic folie. Zorg dat je genoeg folie gebruikt om het dadelijk weer terug te kunnen slaan (over de taart heen).
  4. Stop de chocoladereepjes en koekjes in een stevige plastic zak en sla ze stuk met een deegroller. Je kunt het uiteraard ook op andere manieren doen, als je ze maar stuk krijgt.Schep het ijs in een kom. Voeg de helft van het zakje nougatine toe en roer door elkaar.
  5. Voeg de chocoladebrokken toe en roer door elkaar. Schep het ijs in de taartvorm. Bedek de bovenkant met nougatine. Sla het folie terug over de taart. Je voorkomt zo kristalvorming (harde stukjes waterijs) in het roomijs.Zet de taart nog minstens 1,5 tot 2 uur in de vriezer om opnieuw op te stijven

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door rudmon op 24 november 2017 om 18u43

de foto hoort niet bij het recept

Gepost door Love to Cook op 24 november 2017 om 19u21

Helemaal waar. Ik plukte deze foto van het internet . Ik was vergeten een foto te maken. Eigen foto volgt zodra ik het recept nogmaals gemaakt heb.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?