Healthy banaan- ei pannenkoekjes .

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Woensdag, oppas dag. Vierjarige kleindochter ophalen uit school, vragende,,,, "Oma maken we wat warms en lekkers?"Ja, dat kon, ik was er al op voorbereid.
  2. Op internet las ik op veel sites dit eenvoudige gezonde gerechtje. Eens iets anders dan een tosti of de gewone pannenkoek. En natuurlijk mocht zij oma assisteren, terwijl kleinzoon in de kinderstoel alles met aandacht volgde.
  3. Prak de( afgekoelde zie onder tip) banaan in een kom, zodat het een gladde massa is geworden en op deeg lijkt. Klop met een garde er een ei door. Dan het tweede ei. Voeg kaneel naar smaak toe. Klontje boter in de pan en een kleine pollepel beslag toevoegen. Bij mij gingen er 3 in een middelgrote koekenpan. Zachtjes laten bakken, totdat de bovenkant droog is en dan keren.
  4. Maak zo het beslag op en laat ze maar smullen!!!Lekker op de boterham of als een gezond tussendoortje. Of met een handje noten en wat kleine verse bosvruchten een uitstekend ontbijt.

Tip

Tip : Als je geen rijpe banaan hebt, kun je die snel laten rijpen en dan doe je als volgt.Verwarm de oven voor op 150 graden. leg de banaan in de schil op bakpapier en laat 'm een 20 tal minuten in de oven.De schil is dan helemaal bruin en de banaan zacht en romig van binnen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?