Ingrediënten voor 24 personen

  • 50 gr hazelnoten
  • 500 ml water
  • 5 druppels foelie-extract
  • 1/2 schil(enkel geel) citroen
  • 250 gr suiker

Bereidingswijze

  1. Rooster de hazelnoten lichtjes in een pan of in de oven. Hak ze fijn en die ze in een glazen bokaal.
  2. Voeg er de goed gewassen citroenschil, de alcohol en het foelie-extract er aan toe.
  3. Zet de bokaal weg en laat enkele weken staan.
  4. Filter alles.
  5. Overgiet de overgebleven pulp met 5OO ml water en schud goed door elkaar. Schud na een uurtje nogmaals en filter nogmaals. Voeg nu de pulp en het gefilterde water bij elkaar. Voeg de suiker toe en leng aan met water tot 1 liter. De pot goed schudden en mengen.
  6. Doe dit regelmatig gedurende 6 weken, zo kan de likeur goed rijpen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?