Ingrediënten voor 4 personen
- 225 g bloem
- 50 g suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 g boter
- 4 eetlepels confituur naar eigen keuze
- 200 g boter
- 200 g rietsuiker
- 2 eetlepels halfvolle melk
- 1 sinaasappel (niet gespoten)
- 1 citroen (niet gespoten)
- 100 g hazelnoten
- 100 g amandelschilfers
- 100 g pure chocolade
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter (100 g), voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe, daarna de eieren en tenslotte ook de bloem. Kneed dit alles tot een deeg.
- Zet het deeg 30 minuten in de koelkast om steviger te worden.
- Leg het deeg op een stuk bakpapier en rol het deeg daarna uit tot het ongeveer 3-5 mm dik is.
- Leg het uitgerolde deeg op een bakplaat (is dus handiger als je het eerst al op het bakpapier legt) en bak gedurende 10 minuten.
- Wanneer de bodem gebakken is, haal uit de oven en smeer er de confituur in een dun laagje over. Laat rustig afkoelen.
- Neem vervolgens een nieuwe kom: meng hierin de gesmolten boter met de rietsuiker en de melk.
- Rasp de citroen en de sinaasappel en voeg de zeste toe aan het beslag.
- Voeg daarna de gehakte hazelnoten en de amandelschilfers toe. Roer goed.
- Giet tenslotte dit mengsel over de gebakken deegbodem en zet opnieuw in de oven, nu voor 15 minuten (tot de korst een goudgele kleur heeft).
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Snij tenslotte in driehoekjes en doop de punt in de gesmolten chocolade. Laat afkoelen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?