Hazelnootcrumble met pruimen en abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 75 gram geroosterde hazelnoten
  • 100 gram rietsuiker
  • 3 el rietsuiker
  • 40 gram bloem
  • 45 gram havermout
  • 100 gram boter
  • 4 abrikozen
  • 5 pruimen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beleg een bakplaat met bakpapier
  3. Doe de geroosterde hazelnoten in een blender/ foodprocessor en maal fijn.
  4. Doe het hazelnootmeel in een mengkom samen met 100gr suiker, bloem en havermout. Meng al kort.
  5. Doe hierbij de blokjes boter en meng/kneed/wrijf met de hand tot je mooie “crumbles” krijgt. Je kan dit eventueel met je keukenmachine/ mixer mengen maar met de hand vind ik het iets makkelijker.
  6. Strooi de crumble op de bakplaat en spreid goed uit.
  7. Bak de crumble ongeveer 20 a 25min in de oven tot hij mooi goudbruin is.
  8. De crumble zal not ietwat zacht aanvoelen na het bakken maar bij het afkoelen wordt hij lekker krokant.
  9. Terwijl de crumble afkoelt, kan het fruit rustig stoven.
  10. Verwijder de pitten van de pruimen en abrikozen. Snij ze in kwartjes en doe in een kookpot samen met 3el suiker.
  11. Zet op een zacht vuurtje en laat ongeveer 25 a 30min zachtjes stoven tot het fruit mooi zacht is.

Tip

Je kan ervoor kiezen om het fruit helemaal of gedeeltelijk te laten afkoelen alvorens te serveren. Ik vind lauw de beste optie. Schep een beetje van het gestoofde fruit in een kommetje, strooi hierover de crumble en serveer hierbij een bolletje vanille-ijs of griekse yoghurt of platte kaas. Ik koos voor platte kaas die ik op smaak bracht met de zaadjes van een vanillepeul en enkele eetlepels rietsuiker Extra tip > je kan de crumble en het gestoofde fruit makkelijk een dag op voorhand al klaarmaken

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?