havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 20 personen

  • 175 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr zelfrijzende bakmeel
  • 1 ei
  • 125 gr zachte solo
  • 125 gr havermout
  • chocoladedruppels (volgens eigen smaak)

Bereidingswijze

  1. - Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  2. - Kneed het deeg totdat alles goed gemengd is.
  3. - chocoladedruppels toevoegen en nog eens kneden
  4. - Maak van het deeg rolletjes en leg ze op een bord.
  5. - Laat de rolletjes gedurende 45 minuten opstijven in de koelkast.
  6. - Verwarm de oven ondertussen op 160°C of op stand 3.
  7. - Haal de rolletjes uit de koelkast en snij ze in plakjes.
  8. - Leg de plakjes op een bakplaat.
  9. - Laat de koekjes 25 minuten bakken.
  10. TIP! Leg de koekjes ver genoeg uit elkaar want ze rijzen nog zeer veel in de oven. Anders
  11. krijg je een bakplaat die helemaal gevuld is met havermout.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door elisepol op 06 februari 2018 om 10u17

zeer lekker!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?