Havermoutkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 175 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g zachte Solo margarine
  • 1 ei
  • 125 g havermout (Quaker)

Bereidingswijze

  1. - Doe alle ingrediënten in een grote kom.
  2. - Kneed het deeg totdat alles goed gemengd is.
  3. - Maak van het deeg rolletjes en leg ze op een bord.
  4. - Laat de rolletjes gedurende 45 minuten opstijven in de koelkast.
  5. - Verwarm de oven ondertussen op 160°C of op stand 3.
  6. - Haal de rolletjes uit de koelkast en snij ze in plakjes.
  7. - Leg de plakjes op een bakplaat.
  8. - Laat de koekjes 25 minuten bakken.
  9. TIP! Leg de koekjes ver genoeg uit elkaar want ze rijzen nog zeer veel in de oven. Anders
  10. krijg je een bakplaat die helemaal gevuld is met havermout.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door TineS op 04 maart 2018 om 15u34

Beetje aan de zoete kant, maar wel erg lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?