Havermoutkoekjes

Zin om te bakken, maar niet in veel werk of afwas Dan zijn knapperige havermoutkoekjes the way to go!  Ideaal als voedzaam vieruurtje of tussendoortje.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 175 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g zachte Solo margarine
  • 1 ei
  • 125 g havermout (Quaker)

Bereidingswijze

  1. - Doe alle ingrediënten in een grote kom. - Kneed het deeg totdat alles goed gemengd is. - Maak van het deeg rolletjes en leg ze op een bord. - Laat de rolletjes gedurende 45 minuten opstijven in de koelkast. - Verwarm de oven ondertussen op 160°C of op stand - Haal de rolletjes uit de koelkast en snij ze in plakjes. - Leg de plakjes op een bakplaat. - Laat de koekjes 25 minuten bakken. TIP! Leg de koekjes ver genoeg uit elkaar want ze rijzen nog zeer veel in de oven. Anders krijg je een bakplaat die helemaal gevuld is met havermout.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door TineS op 04 maart 2018 om 16u34

Beetje aan de zoete kant, maar wel erg lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?