Havermoutkoekjes met pecannoten

Ingrediënten voor 12 personen

  • 60 gr zachte roomboter
  • 100 gr suiker
  • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 vanille stokje
  • 120 gr bloem
  • 130 gr havermout
  • 4 gr bakpoeder
  • 4 gr kaneel
  • 6 gr zout
  • 75 gr pecannoten grof gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleedt een bakplaat met bakpapier.
  2. Roer de boter zacht met de mixer. Voeg dan de witte en de basterdsuiker toe . Roer het geheel rustig luchtig. Schraap het vanillestokje uit en voeg het vanille met de 2 eieren toe en mix het geheel voor 2 minuten. Voeg dan meel, havermout , kaneel, zout en bakpoeder toe, roer even goed door en voeg vervolgens ge grof gehakte pecannoten toe.
  3. Koel een ijslepel in een bakje water en schep bolletjes beslag op de bakplaat.
  4. Afhankelijk van de grootte van de ijslepel haal je 24 kleine of 12 grote koekjes uit het beslag. laat wat ruimte tussen de koekjes, want ze lopen nog wat uit.
  5. De koekjes zijn hard van buiten en zacht van binnen met een bite door de noten.
  6. Bron 24 kitchen eigen foto

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door celine de scheppere op 02 augustus 2016 om 19u08

De toevoeging van de havermout staat niet vermeld in het recept. I Ben benieuwd naar het resultaat

Gepost door Love to Cook op 02 augustus 2016 om 20u42

IDD inmiddels aangepast. Bedankt voor je tip. Groetjes

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?