Havermout-bosbessentaartje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng voor de korst en de crumble alle droge ingrediënten en meng. Let erop dat je de bloem eerst zeeft. Voeg de gesmolten boter toe en meng zodat alles onder de boter zit. Neem een taartvorm van 20 cm doorsnede en bekleed de bodem met bakpapier. Beboter de randen van de bakvorm lichtjes. Doe iets meer dan de helft van het mengsel op de bodem en druk goed aan. Zet apart.
  3. Doe de bosbessen in een kom en voeg de suiker, het citroensap en de maïzena toe. Ik had net niet genoeg bosbessen dus ik voegde er nog wat gemengde rode vruchten uit de diepvries aan toe. Meng alles en schep uit over de korst. Verdeel gelijkmatig en doe er dan de rest van het havermoutmengsel over voor de crumble. Je kan er een beetje in kijpen als je wat grotere korrels wilt maken.
  4. Zet in de oven voor 50 minuten. Laat volledig afkoelen voordat je er van eet.
  5. Heerlijk.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?