Recept 45**** (3 stemmen)

Hasseltse knibbelkensvlaai (streekgerecht)

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. Voor het gistdeeg: 200 gr bloem, 1 ei, 10 gr gist, 1 dl melk, 1 klont boter, ½ l banketbakkersroom.
  3. Voor de knibbelkens (kruimels): 125 gr bloem, 150 gr bruine kandijsuiker, 100 gr malse boter.
  4. Voor de banketbakkersroom: 1 l melk, 4 eieren, 50 gr bloem, 50 vanillebloem, 4 eetlepels suiker, 2 pakjes vanillesuiker.
  5. Breng de melk aan de kook. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de vanillebloem luchtig op. Giet er de kokende melk op. Doe alles terug in de kookpot en laat goed doorkoken. Klop de room, tijdens het afkoelen, af en toe eens op. Deze room wordt gebruikt als vulsel voor gebak. Bovenvermelde hoeveelheid is voldoende voor 3 taarten met een doorsnee van 30 cm.
  6. Bereiding:
  7. Kneed de ingrediënten voor het deeg, rol tot een soepel bal en laat onder een vochtige doek op kamertemperatuur een uur rijzen. Rol vervolgens uit op ½ cm dikte. Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en vul de deegbodem met een laagje banketbakkersroom.
  8. Kneed voor de knibbelkens met de vingers de bloem met de kandijsuiker en de malse boter. Bestrooi daarmee de taartvulling en bak 30 minuten ineen 200°C voorverwarmde oven tot de kruimels mooi goudbruin zien.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Theoke_1 op 13 september 2008 om 22u13

Heb je deze al gemaakt? En was het resultaat bevredigend? Verder nog culinaire groetjes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie