Hartige worteltaart
Ja, er bestaat ook zoiets als hartige worteltaart in plaats van zoete! En geloof ons, misschien vind je deze zelfs nog lekkerder. Ze ziet er in ieder geval al prachtig uit, niet?
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 3 winterwortels
-
- 0.5 tl gemalen koriander (ketoembar)
- 4 eieren
-
100 ml Solo Crèmefine Licht
- 1 takje verse tijm
- 10 sprietjes bieslook
- 100 g geraspte kaas
- zout
- peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Schrap of schil de winterwortels en rasp ze grof.
- Verhit de vloeibare margarine en fruit hierin de geraspte wortel al omscheppend 5 à 7 minuten. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
- Bekleed bodem en wanden van een springvorm met de ontdooide plakjes deeg. Verdeel de wortel over de bodem.
- Klop de eieren los met de Solo Crèmefine Cuisine. Ris de tijmblaadjes van de takjes, knip de bieslook klein en meng de kruiden met de geraspte kaas door het room-eimengsel.
- Schenk het mengsel over de wortel en bak de taart in ongeveer een half uur gaar.
Tip
Toffe variant: je kan van deze hartige worteltaart ook minitaartjes maken. Ziet er leuk uit en smaakt net zo lekker!
Andere Solo-leden over dit recept (10)
Gepost door Dirk Rousseau op 31 maart 2017 om 18u58
Lijkt me een erg leuke variatie op wortelbereidingen
Gepost door Solo op 05 april 2017 om 17u59
Dag Dirk Rousseau, dat is het ook! Zeker uitproberen :)! Groetjes, het Solo-team
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?