Hartige taart lorraine maken
Maak in 5 stappen een overheerlijke quiche lorraine met dit eenvoudige recept. Perfect voor van die dagen waarop je weinig tijd hebt!
50 min
Ingrediënten voor 4 personen
- bladerdeeg (kant en klaar)
- 150 gr spekblokjes
- 4 eieren
- 150 gr gemalen gruyère
- 2 dl room
- 1 snuifje nootmuskaat
- peper, zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C. Bak 150 g spekblokjes in een antiaanbakpan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop 4 eieren luchtig met 2 dl room. Meng er 100 g gemalen gruyère door. Kruid met peper, (weinig) zout en een snuifje nootmuskaat. Leg een plak kant-en-klare bladerdeeg op het bakpapier in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Verdeel het spek over de taart en schenk er de eieren over. Strooi er 50 g gemalen gruyère over en zet in een voorverwarmde oven van 190°C. Bak goudbruin in 35 à 40 minuten. Serveer met een gemengde salade.
Tip
Laat de spekreepjes voor je quiche lorraine eerst goed afkoelen voor je ze op het deeg legt. Anders wordt de bodem te vochtig.
Andere Solo-leden over dit recept (4)
Gepost door Jolientje07 op 25 mei 2015 om 01u26
kan je dit zonder kaas eten?
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?