Hartige ricotta-pesto taart

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Een lekkere hartige taart van bladerdeeg met gebakken prei, ricotta, ei, pesto en een beetje parmezaanse kaas. Makkelijk, snel en lekker! Deze ricotta-pesto taart kan gegeten worden als lunch of als avondeten met nog een salade erbij.
  2. Tijd: 15 min. + 35 min. in de oven
  3. Bereidingswijze:
  4. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Vervolgens vet je een (hartige) taartvorm/springvorm in met een bakspray of boter en bekleed je deze daarna met het bladerdeeg.Even het deeg inprikken met een vork.
  5. Snijd daarna de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met een klein klontje boter ongeveer 5 minuten aan totdat de prei wat zachter is.Laat eventueel een teveel aan vocht uitlekken.
  6. Meng ondertussen in een mengkom de eieren, kookroom, ricotta, pesto, parmezaanse kaas en een snufje zout/peper goed door elkaar. Tip: Eventueel kan je ook nog een theelepel gedroogde peterselie, basilicum, bieslook of een snufje knoflookpoeder toevoegen.
  7. Als de prei klaar is voeg je deze toe aan het room-mengsel. Giet daarna het mengsel over het bladerdeeg in de vorm.
  8. Zet de hartige taart nu voor ongeveer 35 minuten in de oven.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?