Hartige pannenkoeken met feta en witloof

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak een pannenkoekenbeslag. Doe de gezeefde tarwebloem met het zout in een mengkom. Maak een kuiltje in het midden en giet er de stevig met een garde losgeklopte eieren in. Roer de melk erdoor, van het midden naar de rand toe, om een homogeen mengsel te bekomen. Indien het beslag te dik is, voegt u wat water toe. Laat 30 min. rusten.
  2. Snij de bodems van het witloof en maak de blaadjes los. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Haal ze uit het water en dep ze droog. Hou warm.
  3. Verbrokkel de fetakaas en kruid rijkelijk met vers gemalen zwarte peper en olijfolie. Blancheer de sneetjes gerookt spek gedurende 20 sec. in kokend water, verfris ze en dep ze droog.
  4. Bak van het beslag 12 fijne pannenkoeken op een niet te hevig vuur. (diameter ongeveer 16 cm.)
  5. Leg in het midden van de pannenkoeken telkens 2 sneetjes gerookt spek, enkele blaadjes witloof en daarop de gekruide feta. Rol de koeken op en leg ze in een beboterde ovenschotel. Verdeel er enkele eetlepels gesmolten Solo over en een dun laagje griessuiker en zet de schotel gedurende 15 min. in een warme oven van 170 C°
  6. Snij de vijgen tot halverwege in acht en trek de partjes wat uit elkaar, zodat een bloemvorm ontstaat. Serveer per bord 3 goudbruine pannenkoeken en dresseer er telkens 3 vijgjes bij.

Tip

Drink er een Gewurztraminer

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?